Bedrijfsprofiel

Van Haut NV is een dynamisch bedrijf en stelt een 30-tal geschoolde en ervaren personeelsleden te werk. Het bedrijf biedt de hoogste graad van dienstverlening en is gespecialiseerd in het leveren van machines en materieel voor wegenbouw, grond- en rioleringswerken, woningbouw, prefab en industriële constructies, hoogbouw, industriebouw en waterbouw.


FILOSOFIE

  • sterke merken met kwaliteitsimago
  • focus op after sales
  • klantgerichte oplossingen
  • langetermijn relaties met klanten en leveranciers 
  • breed gamma producten voor de bouw en aanverwante industrieën

 

GESCHIEDENIS

Van Haut NV werd opgericht in 1987 als BVBA Van Haut Construction Support. Het bedrijf werd in november 1987 omgevormd tot een NV en verhuisde in 1992 van Waasmunster naar een bijna twee hectaren groot terrein langs de autosnelweg E17 in Kruibeke.

Van bij de start was Van Haut reeds exclusief invoerder van PTC trilblokken, Meva bekistingssystemen, Avola werfcirkelzagen en Lissmac steenzaagmachines. Na verloop van tijd kwamen hier nog verschillende andere vertegenwoordigingen bij zoals SBH beschoeiingssystemen, Schnell betonstaalinstallaties, Dawson valblokken, Casagrande funderingsmachines, ...

Gedurende 9 jaar werd er samengewerkt met de Nederlandse firma Kuiken. In deze periode was Van Haut importeur voor de hijskranen en overslagmachines van het Duitse merk Sennebogen, dat Van Haut met succes een stevige plaats op de Belgische markt wisten te geven. Om strategische redenen werd in 2008 in onderling overleg beslist om de samenwerking met Kuiken te beëindigen waardoor ook de Sennebogen distributie eindigde.

Daarna werden de activiteiten terug uitgebreid met Sany hijskranen en een regionaal dealership voor JCB machines in bouw en industrie.

Bovendien werden ook nog de ProAll-Reimer verrijdbare betoncentrales aan de portefeuille toegevoegd.

Begin 2014 werd Van Haut exclusief importeur van Sany graafmachines. Hiervoor werd de samenwerking met JCB beëindigd.

Eind 2016 vertrouwde de Italiaanse fabrikant van betoncentrales Imer de verdeling van hun producten voor België aan Van Haut toe.

In 2017 werd Van Haut opnieuw importeur van Sennebogen hijskranen voor België en werd de distributie van Sany graafmachines in Noord-Frankrijk gestart.


De leiding van het bedrijf is in handen van Koen en Dries Van Haut, de twee zonen van stichter Gaston Van Haut.

Webdesign by IDcreation 2014 - Sitemap - Cookie policy