Verkoop

Verhuur

Contacteer ons

Verkoop

Verhuur

Home / Over Ons

Sterke merken met een eersteklas service, sinds 1987.

Wie zijn we?

Van Haut is een familiale onderneming die actief is in de verkoop en verhuur van bouwmachines en bouwmaterieel. We zijn gevestigd in Kruibeke -vlakbij Antwerpen- en bedienen van daaruit de gehele Belgische markt. De producten die wij importeren zijn steeds gerelateerd aan één van de volgende domeinen :
- grondwerk en funderingen
- hijsen en werken op hoogte
- productie van beton en prefab
Een aantal producten worden via onze dochterfirma Van Haut Construction Machinery op de markt gebracht.

In 1987 stichtte Gaston Van Haut op 58-jarige leeftijd zijn eigen zaak na een carrière van bijna 40 jaar in de verkoop van bouwmachines.

Van bij de start werd ervoor gekozen om de import te verzorgen van sterke merken. Meva bekistingssystemen, PTC trilblokken, Mubea betonstaalmachines, Avola werfcirkelzagen en Lissmac steenzaagmachines waren de producten waarmee we startten.

Gaandeweg werd het gamma uitgebreid met meerdere merken waaronder de sterkhouders van vandaag : SBH beschoeiingssystemen, Schnell betonstaalmachines en Sennebogen hijskranen.

Een paar kernachtige uitspraken van onze stichter vatten goed het DNA van het bedrijf samen : "Iemand die één keer iets koopt is een koper, iemand die je zijn vertrouwen blijft geven is een klant" en ook: "De eerste machine bij een klant wordt verkocht door de verkoper, de volgende machines door de dienst naverkoop."

Ondertussen leiden beide zonen, Koen en Dries Van Haut, het familiebedrijf met dezelfde ingesteldheid: sterke merken leveren met een eersteklas service. Samen met ruim 20 medewerkers zetten ze zich dagelijks in om klanten de juiste oplossing te bieden.

"Iemand die één keer iets koopt is een koper, iemand die je zijn vertrouwen blijft geven is een klant."

Gaston Van Haut

Realisaties

Door onze klantgerichte aanpak slaagden we erin om samen met onze leveranciers een aantal mooie referenties en realisaties waar te maken waar we terecht fier op zijn :
- testen met eerste hoogfrequent trilblok
- wereldrecord hoogste bekisting zonder doorankering (Deurganckdok)
- eerste betonpomp van meer dan 50 m in België
- concept rupstelescoopkraan ingang doen vinden bij de meeste mensen uit het vak
- mee-ontwikkelen van nieuwe beschoeiingssystemen (monsterbox, hoefijzerbox, flexkamer)

Op vrijwel alle grote werven uit het verleden en het heden zijn wij dan ook in meer of mindere mate betrokken geweest door het leveren van materieel :
- bouw Liefkenshoektunnel
- uitbreiding luchthaven Zaventem
- aanleg Deurganckdok
- aanleg HST spoorlijnen
- Burj Khalifa - Dubai
- Gewestelijk Express Net (GEN)
- aanleg autosnelweg A11
- Oosterweelverbinding
...